tirsdag den 29. oktober 2013

Boller ala lige hvad jeg har lyst til.

Jeg elsker at bage, det kan jeg ikk lægge skjul på, men synes ofte det er svært at nå det hele når de man skal lave dejen, hæve, forme bollerne, efterhæve, bagning, rengøring mm. Og lige det er en af grundene til jeg er blevet helt vild med denne opskrift jeg en dag fandt sammen med en af de unge fra min psyk. praktik (som desværre slutter i næste uge). En anden grund til opskriften er genial er at jeg slipper for at fedte mine fingre ind for ikk at sige mit køkkenbord så jeg skal stå på den anden ende med rengøring, her skal jeg ikk en eneste gang have fingrene i dejen eller ud på mit bord. Og ja sidst men ikke mindst er der ikk noget facit i denne opskrift så du vil altid kunne bikse noget sammen til en lækker bolle. Det tager 5 min max at bikse dejen sammen og du efterlader stort set ikk noget til opvasken.
 

 

Grundopskriften lyder sådan til ca 9 boller:

½ L. koldt vand.
1/3 pk. gær.
1-2 tsk. salt.
1 spsk. honning.
1 tsk. olivenolie.
1 L. mel/korn/frø/gryn.

-Gær røres ud i lidt af vandet og resten tilsættes når det er opløst sammen med honning, salt og olie. Her efter røres alle de tørre ingredienser i til det bliver en jævn og ret klisteret dej.
-Dæk det til og i køleskabet med det natten over eller mindst 6 timer.
-Brug 2 skeer til at forme bollerne og lægge dem på bagepladen. De skal bages ved 200  i alm ovn i ca. 20 min, til de er lysebrune og lyder hule hvis du banker på dem let i bunden.

TIP: I forhold til mel og korn/frø er der en lille hovedregel. Der skal som minimum bruges ½ L mel og max 3 dl. korn og frø.  Men ellers er mulighederne mange.
 
Dem jeg har lavet her har jeg brugt følgende: 1 dl. hørfrø, 1 del sesamfrø, 1 dl. solsikkekerner, 1 dl. grov valset havregryn, 3 dl. Grahams mel og 3 dl. hvedemel.
 
Allerede nu er næste omgang klar i køleskabet, så kan jeg lige nå at bage dem inden jeg smutter i seng efter min aftenvagt, det er da bestemt ikk for sent at bage når kl. er midnat vel???

 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Lækkert altså, hjemmebag er bare bedst.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det helt klart... :o) For tiden er der rift om mit knækbrød, det bliver bagt 2 gange om ugen.

   Slet
 2. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet

Elsker at få en kommentar med på vejen så smid endelig en lille hilsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...